a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Om oss

I løpet av dagen har barna møter med esler, hester, høner og kaniner.

Spikking, saging, taubane-lek, Skogslek og mye mer.

Barna maler, bruker terracotta-leire og får lage former med hendene.

Bjørndalen Gårds­barnehage

Bjørndalen gårdsbarnehage ligger på et småbruk, sentralt i Sætre og er omringet av husdyr og natur. Barna deltar i dyrestellet og mater dyrene hver dag med økologisk høy.

 

Dyrene

Her blir barna kjent med dyrene våre. Dyr vi har er: 2 shetlandsponnier, 4 geiter, 1 esel 1 minigris, kyllinger, 15 høner, 1 påfugl, 8 kaniner, 1 katt og hund. Hver avdeling har daglig stell og foring av dyrene, som barna er delaktig med.

 

Leirplass

Vi har laget vår egen leirplass i skogen, som vi kaller Indianerskogen hvor vi  besøker 1-2 dager i uken. Her tenner vi bål med barna, spikker og sager, leker med taubane,utforsker skogen, tar med hesten, eselet eller geitene opp i skogen, slik at de får beitet rundt leirplassen.

 

Håndverk

I våre kunstneriske aktiviteter er kunstmaler Lillian Torjusson en sentral person. Hun har ukentlige maleprosjekter med barna, hvor de får boltre seg med flotte flytende plantefarger med stor pensel på svære ark av vekstpapir. Hun innleder stemningsfullt ved å spille på fløyte eller forteller en kort historie før barna starter sin malestund. Bildene blir så flotte og når vannfargene møter hverandre oppstår noe magisk. Lyset bringes inn i bildene og vakre pasteller blir til…!

Forruten maling, så får barna bruke terracotta-leire og får øvelser med å lage former med hendene. Deretter maler de byggverkene og har utstilling i barnehagen.

 

Barnehagebussen

Barnehagebussen vil være et supplement til barnehagen, for de største barna i alder 4-6 år. Bussen tar barna med på dagsturer rundt om i Drøbak,Hurum og Røyken, og den vil oppsøke egnede plasser for lek og lære i våre kommuner. På dager med elendig vær vil bussen kjøre til andre steder for innendørs aktiviteter, feks bibliotek, museum etc. Se på www.barnehagebussen.no og få et inntrykk av hva den kan tilby barna i småbarnsalderen før skolestart.

Vi er stolte over at vi har valgt å barnehagebuss da vi kan tilby barna å bli kjent i vårt distrikt og våre kommuner – dette blir et lærerikt og morsomt år for barna, før de starter på skolen.

 

Opplevelser

I vår barnehage får barna ri på hest og ha mye nærkontakt med dyr, male med kunstmaler hver onsdag, dra på turer med bussen, være aktiv i matlaging, skogsturer og eventyr. Generelt sett er vi en litt annerledes barnehage, der vi ansatte er frie til å gjøre mye spennende med barna. Vi snekrer gjerne med barna, eller tar de med opp i skogen for å sage kvister til geitene og kaninene. Ved å la barna spille munnspill eller tverrfløyte ute, kan vi se dyrene blir mer spretne og livsglade..!   =) Dagene har mange timer og de byr på flere morsomme aktivitetsmuligheter i vår barnehage.

 

Pedagogikk

Barnehagens pedagogikk bygger på årsløpet og alle månedsfestene vi går gjennom med barna. Hver månedsfest har en forberedende del, selve gjennomføringen og samtaler rundt opplevelsen og ettertanke, bilder, gleder etc.

Enhver månedsfest byr på forskjellige kvaliteter og gjennom det å forberede seg til en ny fest vil kreve omstilling og stille nye krav til barnet, gjennom å lære nye sanger, dramatisere nye eventyr, lage nye ting, male nye bilder, innrede og endre interiør, finne og hente nytt materiell fra naturen, lage kostyme osv.

Mot selve festen vil barnet ha nye forventninger som bør innfris. Barnet husker kanskje stykkvise bilder fra tidligere år og er litt forutinntatt og forutsigbar, og vet hva som skal skje og husker litt av innholdet i festen. Det kreves også noe av barna, om det er (kanskje) en replikk som skal sies, en sang som skal kunnes og en dramadans som skal vises. Et spennende eventyr skal høres og musikken er kjent fra ifjor. Avslutningen av festen skal være nedbyggende og stå til forventningene, kanskje er det en godbit gjemt, som alle får ved siste måltid, ved dagens slutt…!? En fest skal alltid ende godt.

Etter en fest er det opprydning og alltid tid for samtaler og refleksjoner, også med barna. Når barna har opplevelser de vil dele, så prater de villig og har mye på hjertet. Dette får igang praten rundt bordet, og sålenge alle har opplevd det samme, så kan alle gjenkjenne seg samtaleemnet og man føler virkelig å være med i et sosialt fellesskap.

Neste uke starter forberedelsen til en ny fest med annet innhold og andre kvaliteter, og slik går det pedagogiske arbeidet i vår barnehage.