a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Avdelinger

Bjørndalen gårdsbarnehage består av 4 avdelinger;

ASKELADDEN for barn i alder 0-2 år

ASKEPOTT for barn i alder 2-3 år

TROLLSLOTTET for barn i alder 3-6 år

RØDE HYTTA for barn i alder 3-6 år

Åpningstider

Barnehagen er daglig åpen fra 7.00 til 17.00 fra mandag til fredag

Vi holder stengt alle hellig- og høytidsdager 

Ved juletider;  fra lille Julaften frem til 2 nyttårsdag

Ved påskehøytid; + 3 inneklemte dager

Sommerferie; (3) 4 uker i juli 

Plandager

Barnehagen har 5 plandager pr år, hvor barnehagen er stengt. Personalet trenger disse dagene for å opprettholde god kvalitet, planlegge barnehageåret, lære mer pedagogikk og barnepsykologi, samt for å bli oppdaterte rundt barnas hverdag.

Mat i barnehagen

Vi bruker mye ferske grønnsaker, korn og fisk i våre varmretter. Det er gøy å se at samtlige av barna er glade i både grønnsaker og fisk. Vi synes det er viktig å lære barna å spise sunn mat fra de er helt små, for det er da gode matvaner  kan innlæres. 

MATPENGER

Foreldrene betaler 100,- for maten pr barn hver måned, og dette skal dekke et varmt lunsjmåltid på fredager, samt drikke. Barna har med seg en frukt hver dag + evt en yoghurt. De barna som skal spise frokost i barnehagen på fredag, tar med niste.

Bursdager

Ved bursdagsfeiring i barnehagen er det hyggelig om barnet har med seg en kake eller is til alle barna (10-14stk) på avdelingen, slik at vi kan samles til hyggelig feiring. Vi vil sette bursdagsbarnet i sentrum denne dagen, fortelle bursdagseventyr og feire dagen med sang, lys og barnet får krone og en håndlaget gave fra barnehagen.

Kjernetid

Alle barna bør være i barnehagen senest kl 10 og frem til kl 14. Noen pedagogiske aktiviteter starter også kl 9.30, og det er best om barna er med på disse. Det er også viktig for barna at de er tidlig nok i barnehagen, slik at de kommer inn i en god sosial lek fra morgenen av med andre barn. Vi har en åpningstiden på 10 timer om dagen, men det betyr ikke at barna skal ha mer tid i barnehagen og være mindre med foreldrene.

Vi åpner for at det skal bli enklere å levere eller hente for de som har lang kjørevei og at foreldre samarbeider om levering og henting. Selv om barna har det fint i barnehagen, så blir de faktisk slitne etter 6 timer. Det er viktig at vi tenker på dette iblant og respekterer barnets behov for fritid og avveksling. De av foreldrene som har mulighet til å hente barnet litt tidligere enn full åpningstid, bør for barnets skyld gjøre det iblant.

Tilvenning

Det kan være litt tøft å starte i barnehagen. Det er mye nytt og alt er ukjent for det nye barnet. Tilvenning bør skje gradvis og behovet for hvor mange dager og timer mor/far skal være med i barnehagen er veldig individuelt.

Etter hvert vil barnet løsrive seg mer og mer, men det er også vanlig at barnet gråter litt i starten når mor/far går. Personalet vil møte barnet i garderoben om morgenen, for å ta imot beskjeder og ta avskjed. Etterhvert kan barnet selv gå inn eller bli fulgt inn på avdelingen.

Når barna kommer til forskjellig tid, så er det ikke alltid mulig for oss å ta imot alle barna i garderoben, så følg da barnet inn. Det kan hende vi holder på med noe akkurat da og kanskje skal det gis en beskjed?

Klær og utstyr

  • Minst 1-2 sett skifteklær (truse, sokker, stilongs, trøye, genser, bukse)
  • Bleier, for de minste
  • Tøfler, sklisokker eller innesko
  • Regntøy (rent og helt) og støvler
I VINTERHALVÅRET BØR ALLE BARNA HA:
  • Ullgenser, ullbukse og ullsokker (kun ull er varmt nok)
  • Ullundertøy er også best på kalde dager
  • Vinterdress, lue og 2 par votter

Matpakke og matlaging

Barna skal ha med egen matpakke på mandag og tirsdag. Disse dagene er vi kanskje på tur, så barnet trenger en deilig niste og termos med drikke og evt. en yoghurt til ettermiddagen. 

Hver dag, 5 d/uke tar barnet med en frukt til barnehagen, til felles fruktfat.

Onsdag og torsdag er vi i barnehagen med aktiviteter og på fredag lager vi varm mat i barnehagen. Barna får varm lunsj med drikke, og barna deltar gjerne i matlagingen.

Vi vektlegger riktig og næringsrikt kosthold, som er innbydende og smaker godt. Råvarer av grønnsaker, korn, egg, melk og fisk. Barna skal delta i matlagingen og bli kjent med varierte smaker, lukter og matvarer, for vi mener dette vil øke barnas gode matopplevelser rundt felles måltid. 

De minste barna får næringsrik og god mat, laget fra bunnen, tilpasset deres alder med redusert mengde salt, sukker etc.